Va puteti inregistra si voi domeniul dorit pe gazduire.ro

Va puteti inregistra si voi domeniul dorit pe gazduire.ro

Pentru mine a fost foarte important sa renunt la domeniul pe platforma gratuita si sa trec la un domeniu top level. Am ales sa imi inregistrez blogul pe .RO la gazduire.ro. Motivul principal pentru mine a fost ca arata mult mai bine asa si ma cam saturasem de extensia lunga si de facut reclama gratis altora. Poate ca unii din voi aveti o afacere de promovat asa ca un site este mai mult decat necesar. Acum promovarea online este la fel de importanta, daca nu si mai importanta decat orice alta promovare (suntem generatia care isi petrece foarte mult timp online). Din start da o mai mare credibilitate informatiei postate pe un site cu domeniu propriu decat pe unul pe domeniu gratuit.

Ce aveti de facut… In primul rand trebuie sa cumparati domeniul, daca vi-l doriti pe .RO, pentru toate celelalte se va achita o taxa anuala.

Domeniul .RO impreuna cu un pachet de hosting de pe gazduire.ro poate fi cumparat la pretul de 31 de euro. Puteti verifica ofertele de gazduire de pe site, care dupa parerea mea sunt foarte bune, iar apoi sa luati o decizie. Daca v-ati hotarat totusi sa cumparati doar domeniul .RO atunci acesta poate fi cumparat la pretul de 35 de euro. La promotie sunt si domeniile .COM, .EU, .NET si .INFO cu 33% reducere pentru care veti plati o taxa anuala de 10 euro. Domeniul .ORG este redus cu 50% si veti mai plati anual doar 10 euro.

Pe langa cumpararea domeniului sau a platii taxei anuale va trebui sa platiti si gazduirea (hostingul), iar cel mai mic pachet (pentru mine e suficient acesta) incepe de la 1,99 euro pe luna.

Acum ca stiti toate acestea puteti incepe sa faceti simulari pentru numele dorit al site-ului sa vedeti daca este disponibil. Dupa ce v-ati hotarat asupra lui il puteti foarte simplu sa il rezervati si aveti la dispozitie 15 zile, poate va razganditi si gasiti o alta vsrianta, inainte de a-l cumpara. Gazduire.ro iti ofera siguranta de inregistrare domenii pentru ca este reseller autorizat. Fiind partener RoTLD ( Romanian Top Level Domain) domeniile .RO se inregistreaza direct la RoTLD cu numele dumneavoasta si astfel deveniti proprietar.

Cateva recomandari in alegerea domeniului:

  • E bine ca numele ales sa reflecte activitatea in domeniului in care activati ca firma.
  • Cuvintele cheie ar trebui sa fie cat mai simple, scurte si la obiect
  • Numele domeniului sa fie unul care credeti ca este cautat cel mai des in motoarele de cautare
  • Daca doriti sa va extindeti afacerea international poate ca ar trebui sa rezervati si domeniile internationale, iar apoi sa le redirectionati catre site- ul principal. Cu aceasta ocazie sunteti sigur ca atunci cand cineva confunda .EU cu .RO, de exemplu, ajunge tot unde trebuie. Sau sa nu ajungeti in situatia in care sa integistreze altcineva acelasi nume pe alt domeniu (.ORG de exemplu) si sa trebuiasca sa il cumparati la supra pret daca il doriti.

Dupa cum ati vazut nu sunt deloc preturi de speriat. Mie mi se par ok, iar eu am un blog pe care scriu din placere si tot imi permit sa platesc. Pentru o firma care castiga bani din asta e o nimica toata, nu-i asa?

10-ani-gazduire-ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *