Tine cont de sanatate in momentul in care achizitionezi mobila birou

Tine cont de sanatate in momentul in care achizitionezi mobila birou

Deoarece petrecem din ce in ce mai multe ore la birou afectiunile coloanei vertebrale sunt din ce in ce mai intalnite printre cei care lucreaza in cadrul unui birou. Acest lucru se datoreaza fie pozitiei gresite pe care o avem in momentul in care stam la birou, fie utilizarii unui mobilier pentru birou care nu este adaptat nevoilor noastre. Indiferent de motiv, pentru a evita aparitia afectiunilor coloanei vertebrale,  in momentul in care achizitionam mobila birou trebuie sa tinem cont si de avantajele pe care aceasta le ofera din punct de vedere a sanatatii. Pentru ca alegerea mobilierului pentru birou sa fie mult mai usor de facut, iata cateva sfaturi ce nu trebuie pierdute din vedere in momentul in care achizitionam mobila birouri pentru a ne putea bucura de un birou care nu ne pune probleme din punct de vedere a sanatatii.

Pentru a nu pune presiune in coapse inaltimea biroului dar mai ales a scaunului trebuie sa fie suficient de mare incat sa ne permita sa stam cu talipile picioarelor perfect pe podea. In acest fel evitam aparitia presiunii din coapse si proasta functionare a sistemului circulator. Pentru a evita aparitia acestor doua afectiuni trebuie tinut cont atat de inaltimea noastra cat si de ce-a  a mobilierului achizitionat.

Scaunul biroului trebuie sa indeplineasca cateva conditii pentru ca utilizarea acestuia sa nu fie daunatoare pentru sanatatea coloanei vertebrale. In primul rand acesta trebuie sa fie reglabil. Materialul din care este construit este de asemenea foarte important, mai ales materialul din care este construit spatarul scaunului. Importanta acestui criteriu deriva din faptul ca materialul din care este confectionat spatarul scaunului influenteaza pozitia in care sta coloana vertebrala. Avand in vedere acest lucru, spatarul scaunului nu trebuie sa fie foarte moale deoarece permite deformarea coloanei vertebrale insa nici foarte rigid.

Dimensiunile biroului reprezinta un alt criteriu ce trebuie avut in vedere in momentul in care achizitionam mobila pentru birou deoarece si acest aspect influenteaza sanatatea coloanei vertebrale. Acesta trebuie sa fie suficient de mare incat sa permita depozitarea tuturor lucrurilor de care avem nevoie in timpul lucrului si de asemenea trebuie sa permita pozitionarea mainilor pe birou.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *