programator irigatii
Gradina

Sistem inteligent de irigatii pentru gradina

Gradinile noastre merita toata atentia pe care le-o putem oferi, mai ales in lunile secetoase de vara, cand au mare nevoie de un sistem inteligent de tipul programator irigatii cu wifi. Acest mic gadget modern ne scapa de stresul ingrijirii gradinii atunci cand timpul nu ne permite sau suntem plecati de acasa. Exista pe piata numeroase sisteme de irigatii care fac o treaba foarte buna, iar bugetele pentru achizitia acestora pleaca de la cateva sute de lei si pana la cateva mii pentru variante super inteligente, conectate la internet.

sistem  irigatii cu programator pentru gradina

Puteti citi in acest articol informatii interesante despre acest sistem programator irigatii cu wifi.

Inainte de a achizitiona un astfel de produs trebuie sa va faceti o schema in privinta necesarului de irigare si a zonelor ce trebuiesc acoperite. Aceste detalii sunt importante, deoarece trebuie sa tinem cont de debitul de apa asigurat de sursa pe care o detinem. Daca avem nevoie de mai mult de 4 sprinklere, este bine sa folosim mai multe retele de furtune/tevi prin care sa programam circularea apei pe rand. Altfel riscam sa obtinem o raza de actiune foarte mica a sistemelor de irigare, din cauza lipsei de presiun. Presunea apei se imparte la fiecare sprinkler care este alimentat la un moment dat.

Cum alegem un sistem cu programator pentru gradina?

Putem a pela la sfaturile unui specialist in design peisagistic, sau ne putem inspira de pe internet si din review-urile unor astfel de produse din ofertele magazinelor online. Trebuie apoi sa achizitionam elementele sistemului de irigatii si centrul de comanda, adica programatorul care ne va scuti de grija de a merge sa deschidem robinetul.

Sistemele cele mai complexe trebuiesc alimentate la reteaua de electricitate 220V si pot beneficia de conexiune wifi la un router si apoi la internet, pentru managementul irigatiilor de la distanta. Dar pentru majoritatea gradinilor, un sistem de cateva sute de lei, pe baterii, va fi mai mult decat suficient. Va trebui programat la inceput, iar apoi, pana la terminarea bateriilor, trebuie doar urmarit sa isi faca treaba pentru care a fost conceput.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.