Scurta istorie a manichiurii frantuzesti – de la origini pana in prezent

Scurta istorie a manichiurii frantuzesti – de la origini pana in prezent

Trendul unghiilor in stil frantuzesc lansat in 1975 continua sa se bucure de o imensa popularitate, incantand privirile si in diverse variatiuni. In timp ce unele persoane apreciaza manichiura french clasica, exista si iubitoare ale manichiurii french reinventate, dupa cum stau marturie creatiile pe unghii naturale ori semi-permanente ale unor nail-artisti consacrati, precum Jin Soon Choi. Cum a evoluat acest stil de unghii si cine l-a inventat, aflati in continuare!

Stim ca lacul de unghii a intrat pe piata in 1917, cu toate ca inca din cele mai vechi timpuri femeile obisnuiau sa practice vopsirea unghiilor in scopul infrumusetarii si chiar drept indicator al statului social (inclusiv barbatii cu un rang inalt in societatea antica, cum era faraonul, nu erau straini de folosirea diverselor amestecuri pe baza de plante – henna si extracte din radacina de alkanna pentru a-si colora unghiile).

Au existat ample dezbateri in jurul inventatorului real al conceptului de „french manicure”. Pe baza unor certe informatii, am eliminat numele fondatorului Max Factor, Maksymilian Faktorowicz, din aceasta disputa.  De fapt, acesta a negat ca ar fi inventat acest model de unghii in anul 1930, in ciuda vocilor care afirma ca podiumul parizian ar fi fost scena unde a fost etalat mai intai clasicul french.

Prea putini au auzit de Jessica Vartoughian, manichiurista romanca plecata in SUA ce a creat design-ul unghiilor frantuzesti, dupa cum atesta si Revista Time intr-un articol publicat cu multi ani in urma. Mai precis, ei,  The First Lady of Nails, ii apartine design-ul ”Look Natural”, in timp ce Jeff Pink i-a dat numele care a consacrat acest stil. French-ul clasic se caracterizeaza prin nuante nude, iar marca Orly este primul producator care a pus lacurile cu aspect natural pe rafturi, dupa o prezentare de moda ce a avut loc la Paris. Aceeasi companie de cosmetice a inregistrat denumirea in 1978. Este de prisos sa spunem ca in anii `70, toate actritele si-au dorit sa poarte acest tip de unghii!!

Realizarea design-urilor french presupune atat indemanare, cat si rabdare, dar merita din plin timpul alocat, mai ales daca doriti rezultate impecabile! Acum, datorita recentelor avansuri in materie de produse destinate manichiurii, se pot crea de acasa unghii atragatoare folosind noul kit DIP Powder cu caseta de french pe care ExpertNails o ofera gratis iubitoarelor de manichiuri frantuzesti. Sistemul bazat pe pudrele DIP Powder de la Kiara Sky nu afecteaza sanatatea si aspectul unghiilor, ci dimpotriva, poate imbunatati rezistenta acestora datorita formulei sale unice, cu continut de vitamine si calciu.

French-ul reinventat

Imaginatia este limita! Daca Rachel Roy a propus varianta cu „semiluna” nude si restul patului unghial colorat intr-o nuanta puternica, iar Rodarde a optat pentru varfuri aurii si argintii ca alternativa la alb, Nicole Miller si Wess Gordon si-au manifestat preferinta pentru unghiile french cu sclipici. Glitter-ul va conferi un efect wow, fiind ideal pentru momentele festive cand doriti sa straluciti sau sa fiti in centrul atentiei!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *