Nu lasa pe maine dulciurile pe care le poti manca astazi

Nu lasa pe maine dulciurile pe care le poti manca astazi

“Lectura este o forma a fericirii , este ultima la care vor renunta.” Am avut o perioada in care nu am citit decat carti despre cresterea copiilor, despre alimentatia lor si orice care are legatura cu ei. Acum fata mea s-a marit, are 4 ani si este foarte intelegatoare. Stie ca mami e cea mai buna prietena a ei si ca uneori ii place sa citeasca diverse carti , ca sa invete multe lucruri, ca apoi sa o invete si pe ea.

Citatul de mai sus ii apartine lui Fernando Savater, un eseist, un profesor de filozofie spaniol, dar pe langa cuvintele lui as adauga si faptul ca oamenii renunta cu greu la dulciuri si in special la ciocolata americana. Stiu ca talia subtire cu motivare se tine, dar uneori pui placerile in fata unui fizic demn de invidiat. Eu recunosc ca ciocolata este nelipsita din meniul meu si de multe ori mananc pe ascuns de fata mea, pentru ca desi este alimental ei favorit, trebuie sa ii dau o alimentatie echilibrata.ciocolata neagra americana cu menta Barton Million Dollar Peppermin Crunch

Am inceput sa ii dau dimineata cereale americane, bine alaturi de povesti cu taramul fermecat. Oferta de la Land of Treats este potrivita, dar o sa vezi cat de greu te vei hotari la un singur produs. Eu ca sa fiu impacata am decis sa le incerc pe toate si abia apoi sa raman la sortimentul care mi-a placut cel mai mult.

Prietena mea care se chinuie cu slabitul desi eu ii spun mereu ca ii sta foarte bine asa cum e, imi tot spune ce alimente, ce produse sunt sanatoase, pe care ar trebui sa le consum pentru binele meu dintr-un viitor indepartat. Degeaba incerc eu sa ii spun ca viitorul inseamna simplu maine, dar nu am sorti de izbanda cu ea. In weekend cred ca o sa vina pe la mine si i-am pregatit o surpriza: Sucuri naturale americane. Cei de la Snapple au diverse arome si o sa se bucure cand va observa ca toti anii in care ea mi-a tot spun de avanatajele produselor sanatoare nu au fost in zadar.

Sasha, fetita mea, este foarte atasata de ea, este una din prietenele ei si ale lui mami, ii place sa o emite, sa manance si sa bea totul ca ea, dar uite sa aiba acest regim cand nu se afla in preajma ei. Ironic ii spun “nu lasa pe maine dulciurile pe care le poti manca azi”. Nu stiu cat intelege ea mesajul, dar rade cu o pofta incredibila la auzul acestor cuvinte.

Atunci cand tii o dieta cel mai bine e sa ai o zi in care sa ii oferi sufletului o mica bucurie, chiar daca asta inseamna ciocolata sau altceva cu foarte multe kilocalorie, iti ofera puterea de a merge mai departe cu regimul de viata dietetic.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *