Motoare pneumatice sau hidraulice?

Motoare pneumatice sau hidraulice?

Motoarele pneumatice transforma energia aerului comprimat sau a altui gaz sub presiune, iar motoarele hidraulice folosesc energia unui lichid/ fluid sub presiune si o transforma in energie mecanica. Aceasta energie este apoi transmisa prin organele de iesire a mecanismelor actionate de catre aceste motoare. Cel mai mare avantaj, pe care il au aceste motoare pneumatice si hidraulice, este ca asigura o utilizare mai larga.

Ca si avantaje si alternativa la cele electrice, motoarele pneumatice au o densitate a puterii mai mare si pot transmite mai multa putere, poate fi mai mic, mai usor si chiar mai ieftin. Elibereaza o cantitate mult mai mica de caldura si tolereaza umezeala. Nu au nevoie de starter magnetic si nici de control electronic a vitezei pentru ca motoarele pneumatice pot fi controlate regland presiunea printr-un simplu control de curgere, prin valve. Opereaza foarte bine chiar si in medii mede, murdare sau la temperaturi foarte ridicate. Au protectie impotriva suprasarcinilor sau a suprasolicitarilor si sunt reversibile. Motoarele pneumatice sunt mai dense, mai mici, si pot asigura aceeasi cantitate de energie ca unul electric.

Am gasit motoare Parker Hannifin, lideri mondiali al tehnologiilor si sistemelor de control a miscarii, in magazinul online al companiei Ph Tehnique (http://www.ph-t.ro/). Motoarele pneumatice Parker folosesc constructia cu paleta rotor si au o constructie simpla care le face mai usor de reparat si intretinut. Este de cateva ori mai usor decat un motor de tip electric si sunt foarte fiabile datorita designului si numarului mic de parti care se deplaseaza. Motoarele pneumatice de mari dimensiuni Parker sunt destinate aplicatiilor extrem de intense pentru a rezista cat mai mult. Pot atinge viteze libere intre 400 si 300 rpm, iar temperatura de utilizare se poate situa intre -30 de grade Celsius si +100 de grade Celsius.

Pentru mai multe detalii apelati cu incredere la distribuitorul autorizat in Romania, Ph Tehnique, a produselor Parker Hannifin.pneumatica

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *