Investind in camere CCTV, investiti in siguranta dumneavoastra!

Investind in camere CCTV, investiti in siguranta dumneavoastra!

Atunci cand investesc in ceva, oamenii de afaceri americani se gandesc in primul rand ce economii le va aduce respectiva investitie. Iar atunci cand investiti in camere supraveghere CCTV, investiti, de fapt, in siguranta dumneavoastra personala, a casei in care stati sau a afacerii dumneavoastra. Daca, sa zicem, locuiti la bloc, chiar si o singura camera de supraveghere, instalata deasupra usii de la intrare, poate fi utila pentru a va proteja in mod eficient bunurile de care dispuneti (sau pe care le aveti in custodie). Cum spune un proverb din batrani, „paza buna trece primejdia rea”! Mai ales ca, in ziua de azi, pretul acestor dispozitive nu mai este deloc prohibitiv (asa cum era la inceputul ultimului deceniu al secolului trecut) – dimpotriva, din ce in ce mai multi oaneni, chiar si simpli particulari, isi pot permite sa achizitioneze una sau mai multe camere de supraveghere.

Iar cei care au o afacere de protejat (de la un mic magazin de cartier pana la o mare hala industriala) vor avea nevoie de mai multe. Nu doar pentru interior, ci si de camere supraveghere exterior!

Este, pur si simplu, o forma de conduita preventiva – si atat medicii, cat si expertii in problemele de securitate sau criminalistii va vor spune ca „e mai usor sa previi decat sa combati”. Din statisticile publicate in ultimele doua decenii reiese ca instalarea unor sisteme de supraveghere video poate scadea rata de infractionalitate cu pana la 80%.

Nu este neaparata nevoie sa va „impanati” locuinta, magazinul sau atelierul cu videocamere, amplasate, sa zicem, la fiecare 5 – 10 metri. Tot asa cum exista puncte „sensibile”, exista si puncte a caror supraveghere este absolut inutila. Conteaza insa foarte mult FELUL in care sunt amplasate camerele de supraveghere: acestea trebuie sa fie pozitionate in asa fel incat sa poata permite identificarea faciala a celor care ar fi tentati sa patrunda prin efractie si, bineinteles, inregistrarea miscarilor facute de acestia. Ei, da „inregistrarea”, pentru ca un sistem de supraveghere complet implica si instalarea unui DVR (Digital Video Recorder), care primeste si stocheaza imaginile primite de la camerele de luat vederi.

Daca doriti mai multe informatii despre sisteme de supraveghere, accesati site-ul Comenzi.ro, unde cu siguranta veti gasi solutii adecvate pentru problemele dumneavoastra, la preturi cat se poate de decente!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *