De ce citesc si ce citesc II

De ce citesc si ce citesc II

Citesc ce-mi place si pentru ca imi place…

Cum spuneam, in postul anterior, am citit o multime┬áde carti de placere, dar si cateva din obligatie. Ati ghicit care ­čśë cele pentru scoala au fost acelea din urma. Cu toate acestea nu am un limbaj sofisticat si nici o imaginatie bogata. Am citit pentru mine si acolo a ramas totul. In lumea mea perfecta :)))

Ma gandeam sa dau vina pe timiditatea mea, dar mi-am dat seama, la timp, ca ar fi o scuza patetica. Credeti ca nu ma oftic ca nu pot lega mai bine de atat toate aceste cuvinte?

Apreciez postarile de pe diverse bloguri care sunt cursive si se vede ca persoana respectiva are talent la scris. Daca sunt si muncite si bine argumentate…si mai bine. Eu scriu asa cum simt fara a ma intinde la detalii plictisitoare care nici mie nu imi plac. Un text simplu, scurt si la obiect este mult mai usor de citit si de multe ori mai apreciat. Probabil ca atunci cand voi avea un anumit tip de inspiratie o voi folosi pentru a scrie o carte. Pana atunci, scriu pe blog…

Cartile pe care le-am citit nu mi-au fost de mare ajutor, se pare. Sau poate ca nu am citit eu ce trebuia. Poate ar fi trebuit sa incerc si ceva pentru dezvoltare personala sau dezvoltarea limbajului… Dar… Vreau sa continui sa citesc de placere. Doar atat imi doresc.

Dupa o pauza destul de mare, de la ultima carte, m-am reapucat de citit. Am inceput cu Toate titlurile bune au fost date de Silviu Iliuta si ma bucur ca am ales aceasta carte. Mi-a placut foarte mult si astfel mi s-a redeschis apetitul. Am continuat, dar am nimerit si cateva carti care nu mi-au placut si am pierdut foarte mult timp pana sa reusesc sa le citesc. Nu stau prea bine cu timpul, asa ca data viitoare nu voi mai citi nimic daca nu imi place de la inceput.  Nu cred ca are rost sa le mai mentionez.

Ce carti, citite recent, mi-au mai placut:

Dorian Grey – Oscar Wilde

Cele o mie una de fantome – Alexandre Dumas

Urzeala Tronurilor (sper sa reusesc sa pun mana si pe celelalte volume, curand)

O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda

Ma pregatesc pentru Shantaram, apoi voi continua cu urmatorul volum Umbra muntelui

Am in plan sa achizitionez si noua carte a lui Silviu Iliuta, Am gasit un titlu, care tocmai a aparut.

Nu stiu ce m-a apucat de am scris toate acestea, dar cu ocazia asta ati mai aflat cate ceva despre mine…

V-am pupat!

Share

2 Responses »

  1. Portretul lui Dorian Grey pe mine m-a fascinat si chiar m-a infiorat prin anumite pasaje. Despre Shantaram am auzit ca are multe personaje si mie mi-a fost deajuns Povestea asasinilor mei unde m-am pierdut printre nume.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *