Cum sa decorezi o masa pentru o petrecere

Cum sa decorezi o masa pentru o petrecere

O masa frumos decorata este un mijloc important de a-ti face oaspetii sa se simta bineveniti. Cele mai mici detalii, de la fetele de masa pana la servetele, toate pot aduce un mare plus estetic mesei voastre.

Iata ce trebuie sa faci pentru a decora corespunzator o masa pentru o petrecere:

 1. Foloseste vesela corespunzatoare. Felurile de mancare variaza in functie de tipul petrecerii pe care o gazduiti. De exemplu, daca vreti sa organizati un tea party, veti avea nevoie de cani de ceai elegante si farfurii delicate penru desert si gustari. Pentru o cina formala veti avea nevoie de pahare de vin sau chiar pahare de sampanie.
 2. Alege corect tipul de masa pe care intentionati sa o folositi. Luati aceasta decizie in functie de numarul de persoane pe care le veti gazdui, dar si in functie de cantitatea de bunatati pe care o veti servi. De exemplu, pentru o petrecere in aer liber, veti avea nevoie de o masa rezistenta la intemperiile vremii. Masa in sine joaca si un rol foarte important in stabilirea ambiantei. O masa facuta din lemn, poate da un aer rustic, iar o masa din sticla poae da un aer elegant si distins. Masa nu trebuie sa fie costisitoare. Este important sa fie o masa incapatoare atat pentru invitati cat si pentru preparate. Chiar si o masa zgariata poate arata minunat daca este decorata cu o fata de masa superba. In cazul in care aveti foarte multi invitati puteti opta pentru o a doua masa dedicata produselor alimentare. Acest lucru va poate ajuta la evitarea supra-aglomerarii. De regula aceasta tehnica este utilizata pentru cinele de tip bufet.
 3. Pozitioneaza masa intr-un spatiu accesibil si placut vizual. Masa trebuie sa fie usor accesibila si sa nu impiedice oaspetii sa se aseze cat mai usor. Ai putea plasa masa langa un semineu pe timpul iernii, sau in aer liber sub o umbrela in timpul verii.
 4. Pune accentul pe iluminare. Acorda o atentie sporita pentru iluminarea mesei. Un candelabru creeaza o ambianta diferita fata de lumina naturala. Lumanarile pot seta un ton intim pentru petrecerea ta, in timp ce luminile normale dau un ton mai energic. Asigurati-va ca luminile sunt in contrast cu decorul mesei.
 5. Foloseste o fata de masa. Acest lucru nu este intotdeauna necesar, dar poate aduce un plus estetic mesei. Este important in acelasi timp si pentru protejarea mesei, acest lucru este valabil in special pentru mesele copiilor. Fetele de masa va pot ajuta la o curatare mult mai rapida, dar pot aduce si un plus de rafinament unei mese antice, uzate. Alege tesaturile cu intelepciune. Tesaturi diferite pot evoca un ton diferit. Dantela este delicata si eleganta, la fel si satinul. Bumbacul este o testatura mult-scop care poate fi utilizat pentru petreceri cu teme variate.
 6. Aranjati tacamurile corespunzator. Furculita in partea stanga a farfuriei, in timp ce cutitele si lingurile in partea dreapta. Lingura trebuie asezata pe exterior, iar cutitul pe interior.
 7. Asortati servetelele cu fata de masa. Nu trebuie sa se potriveasca exact, dar sa trebuie sa fie in ton cu tema generala. Ati putea sa incercati sa utilizati servetele cu model pentru un plus de contrast, sau ceva simplu pentru un aspect mai delicat. Daca doriti sa insuflati un pic de fantezie, ati putea incerca plierea servetelelor in diverse forme.
 8. Adauga o piesa centrala. Puteti cumpara ceva care sa se potriveasca cu tema petrecerii, sau puteti folosi un element general. Un aranjament floral va fi intotdeauna o alegere mai mult decat potrivita. Daca va simtiti artistici, incercati sa va confectionati propria voastra piesa centrala. Puteti adauga pietre de sticla intr-un bol elegant, sau puteti decora cu un vas mic de flori.
 9. Incorporeaza elemente din natura. Acesta este un foarte bun de a aduce un plus de caldura mesei. In timpul iernii poti face un aranjament din cateva conuri de pin si crengute de brad. In timpul primaverii, puteti decora masa cu petale de flori presarate de jur imprejur etc.
 10. Adauga elemente relevante ocaziei cu care ati organizat aceasta petrecere.
 11. Adaugati un detaliu special homemade. Puteti face mini cartonase cu numele invitatilor care vin la masa.
 12. Aranjati preparatele intr-un mod corespunzator. Utilizati mese separate daca nu exista spatiu suficient.
Share

One Response »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *