Cum poti preveni aparitia condensului in locuinta

Cum poti preveni aparitia condensului in locuinta

Inainte de a discuta despre masurile pe care le putem adopta pentru a evita formarea condensului in propria locuinta sau in spatiu unde ne desfasuram activitatea de munca etc., trebuie sa facem referire la semnificatia acestui termen. Umiditatea din aer poate fi mai mica sau mai mare, si poate inregistra variatii datorate nivelului de temperatura dintr-o incapere. In momentul in care aerul cald si umed intra in contact cu obiecte/suprafete reci, va aparea efectul de condens. Comparativ cu aerul rece, aerul cald poate strange o cantitate considerabila de apa, respectiv umiditate. Pentru a va oferi o idee, puteti avea in vedere formarea acelor “flori de gheata”, care apar de obicei pe geamuri. Dar, daca suprafata cu care aerul cald vine in contact nu este indeajuns de rece, apa care rezulta se va prelinge sub forma unor picaturi din ce in ce mai mari, putand sa se prelinga. De aici pot decurge probleme severe, printre care se remarca: deteriorarea ferestrelor care au sistem de inchidere ermetic, blocand astfel circulatia aerului (la ferestrele din PVC, lemn stratificat etc.), deteriorarea peretilor si a pardoselii.

Nu este recomandabil ca umiditatea dintr-o casa sa depaseasca peste 50%. Din fericire, exista cateva solutii ingenioase, a caror punere in practica are rolul de a tine la distanta mucegaiul. Prezenta mucegaiului pe pereti nu este una doar extrem de inestetica si cauzatoare de mirosuri neplacute, ci si una care iti poate afecta serios sanatatea ta si a celor din jur, ducand la dezvoltarea unor probleme respiratorii. Iata cateva dintre masurile de preventie a aparitiei condensului: aerisirea zilnica a camerelor, montati un dezumidificator daca detineti un subsol, asigurati-va ca spatiul de gatit este aerisit si eventual dotat cu hote de evacuare exterioara.

O alternativa la indemana, pe care ti-o recomandam, este sa amplasezi pompe condens acolo unde ai nevoie. Firma noastra, specializata in domeniul sistemelor de climatizare bazate pe tehnologia inverter, pune la dispozitia tuturor clientilor interesati, o paleta diversificata de scule si unelte, pentru sporirea confortului.

Cum te ajuta concret o pompa de condens? Simplu: apa obtinuta in urma efectului de condens datorat sistemelor si aparatelor de aer conditionat, va fi evacuata in mod usor si rapid. Ai mai multe posibilitati de instalare a unei pompe de condens: deasupra unui tavan fals, in spatele unitatii sistemului de aer conditionat sau chiar atasat de traseul frigorific al acestuia. Tubul de condens poate fi conectat cu usurinta la rezervor, pompand chiar la o inaltime de 8 metri. Nici nu vei sti ca pompa este acolo, intrucat dimensiunea ei redusa iti permite sa o camuflezi intr-un spatiu ascuns vederii tale si a celor din jur.

Daca esti interesat de solutii inteligente si eficiente, pentru crearea unei ambiante relaxante, pastrand in interior o temperatura constanta, care poate fi ajustata in functie de nevoile si preferintele personale, atunci sistemele de aer conditionat multisplit te vor suprinde in mod placut prin avantajele pe care le detin.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *