set mobilier gradina
Gradina

Cum ne alegem mobilierul de gradina si terasa

Mobilierul de gradină și terasă uimitor aduce confort și funcționalitate spațiilor dvs. exterioare. Cu o masă spațioasă și scaune confortabile, un spațiu din grădină poate fi transformat într-o destinație de luat masa în aer liber. Îmbrăcați un pridvor cu o canapea din răchită și un scaun balansoar clasic, ambele acoperite cu perne de pluș și poate deveni rapid o a doua cameră de familie în lunile mai calde.

Atunci când sunt completate cu mobilierul de terasă potrivit, chiar și spațiile mici, precum balcoanele și grădinile mici, vă vor invita să ieșiți. Utilizați următoarele sfaturi pentru a alege cel mai bun mobilier de grădină pentru spațiul dvs. O planificare atentă vă va face din curtea din spate noul dvs. loc preferat de odihnă, mâncare și distracție.

Faceți o listă a nevoilor de mobilier de grădină.

Începeți prin a vă gândi cum ați dori să funcționeze spațiul dvs. în aer liber. Vrei să servească drept sală de mese în nopțile toride de vară? Plănuiești să găzduiești următoarea cină sau petrecerea de ziua copilului tău în spațiu? Sau imaginați-vă un colț liniștit de lectură ascuns în camera dvs. în aer liber?

Faceți o listă a activităților pe care doriți să le faceți în spațiu și folosiți-le ca ghid pentru a determina ce tip de mobilier de grădină este necesar. Dacă funcția principală a terasei de 12 x 16 picioare este de a găzdui cocktailuri informale de seară, de exemplu, nu este nevoie de o masă. În schimb, optează pentru o mulțime de scaune confortabile, mese multiple și un focar.

mobilier gradina si terasa

Încercați scaune în aer liber înainte de a cumpăra

Când cumpărați scaune și canapele de grădină sau terasă, asigurați-vă că vă așezați pentru a le testa înainte de a cumpăra. Mobilierul pentru terasă este probabil să fie utilizat în mod regulat, mai ales în lunile mai calde, așa că este esențial să vă simțiți confortabil.

Tu și oaspeții tăi sunt mai puțin susceptibili să te bucuri de curtea ta dacă este dotată cu mobilier neplăcut. Pentru confort maxim, căutați camere cu perne de pluș pe scaune și spate sau mobilier confortabil din metal și lemn cu perne de pluș. Asigurați-vă că toate țesăturile sunt rezistente la intemperii pentru a preveni decolorarea sau creșterea mucegaiului.

Alegeți mobilier de exterior ușor de întreținut

Rezervați-vă majoritatea orelor în aer liber pentru a vă bucura de spațiul de locuit în loc să păstrați mobilierul. Căutați mobilier de grădină ușor de întreținut pentru a minimiza nevoia de întreținere. Majoritatea pieselor din metal, tec, cedru și răchită pentru toate vremile nu sunt afectate de tot ceea ce natura are de oferit.

Cu puțină curățare regulată, mobilierul realizat din aceste materiale tolerante va arăta grozav pentru anii următori. De asemenea, puteți personaliza mobilierul de terasă cu perne exterioare și perne detașabile care pot fi aruncate cu ușurință în mașina de spălat.

Aveți grijă ca apa provenită de la sistemul automat cu programator irigații să nu ajungă la mobilier pentru că il poate distruge în timp. Chiar și atunci când preferați să irigați manual folosind un furtun de grădină, este posibil sa dați din neatenție apă peste elementele de mobilier.

Gândiți-vă la depozitarea mobilierului de grădină.

Adăugați ani la viața utilă a mobilierului dvs. de grădină, depozitându-l într-un loc protejat în afara sezonului. Un garaj, subsol sau magazie va proteja încăperile de elemente pentru a preveni deteriorarea sau uzura ulterioară. Chiar și cele mai rezistente mobilier de grădină, cum ar fi scaunele din tec sau o canapea din fier forjat, vor rezista mai mult dacă nu sunt folosite.

Dacă spațiul dvs. de depozitare este limitat, căutați mobilier de grădină care se pliază sau poate fi ușor demontat pentru depozitare compactă. Scaunele stivuibile pot ajuta, de asemenea, la maximizarea spațiului de depozitare la sfârșitul sezonului cald.

Sursă: https://www.bhg.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.