Cum intretin chitara?

Cum intretin chitara?

Intrebarea din titlul acestui articol sunt sigur ca a fost in mintea multor posesori de chitara clasica in momentul in care si-au cumparat pentru prima data acest instrument muzical. La fel ca oricare alt lucru, si chitara trebuie intretinuta pentru a ne putea bucura de ea o perioada cat mai lunga de timp. Avand in vedere acest lucru, in cadrul acestui articol voi prezenta cateva modalitati prin care poate fi intretinuta chitara, astfel incat la finalul acestui articol sa ai un raspuns cat mai clar la intrebarea din titlul acestui articol.
Avand in vedere ca o chitara este confectionata din lemn, aceasta trebuie intretinuta cu mare atentie pentru ca lemnul este foarte pretentios. Nu doar ca lemnul nu suporta umiditatea, dar nici caldura excesiva nu este pe placul acestuia. Avand in vedere acest lucru, chitara trebuie protejata de intemperiile vremii, indiferent ca vorbim despre umiditate ori caldura excesiva. Acest lucru poate fi facut prin pastrarea chitarei intr-o husa special confectionata pentru dzepozitarea chitarelor.
Corzile chitarii reprezinta un accesoriu foarte important din alcatuirea chitarii, motiv pentru care acestea trebuie curatate periodic. Pentru acest lucru este nevoie de o carpa din bumbac care se introduce intre corzi si grif, pozitionand-o pe corzi. In momentul in care aceasta acopera toate corzile, se gliseaza carpa in jurul grifului pentru a putea sterge murdaria adunata.
Griful este un alt accesoriu ce trebuie curatat atunci cand vine vorba despre procesul de curatare al chitarii. Pentru a face acest lucru este necesara indepartarea corzilor chitarii. Dupa indepartarea acestora, griful se sterge foarte usor cu o carpa moale, care nu lasa urme.
Chiar daca nu este murdara, chitara se sterge dupa fiecare utilizare pentru ca aceasta este foarte sensibila la factorii cu care intra in contact.
Un sfat care cu siguranta va prelungi durata de utilizare a chitarii se refera la faptul ca aceasta trebuie lasata cateva minute inainte de a fi folosita pentru a se putea obisnui cu atmosfera in care urmeaza sa fie utilizata.
www.muzicastore.ro este locul din care poate fi achizitionata orice tip de chitara precum si multe alte instrumente muzicale, motiv pentru care va recomand accesarea acestui site.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *