Cele o mie una fantome

Cele o mie una fantome

Titlu: Cele o mie una fantome

Autor: Alexandre Dumas

Categoria: Literatura Universala

Numar pagini: 192

Editura: Paralela 45

Achizitionata din libraria online: Libris.ro

Nu am mai citit o carte scrisa de Alexandre Dumas de mai bine de 15 ani si sincera sa fiu mi-a fost tare dor de stilul lui. Niciun mort pe esafod in tot acest timp… se poate?

Credeam ca am citit toate cartile lui, imi amintesc si acum cum umblam prin anticariate, pentru ca le gaseam la un pret mult mai mic si voiam sa ii cumpar toate cartile. Acum nu stiu ce sa zic, ori nu aveam eu bani in perioada aceea ori cartile erau foarte scumpe… Vad ca in libraria online libris.ro sunt toate foarte ieftine. Mai gasisem si pe la biblioteca cateva volume, dar voiam sa fie ale mele, sa le citesc cand vreau si de cate ori vreau. Alexandre Dumas a fost unul din scriitorii mei preferati care mi-a deschis apetitul pentru lectura. Traisem cu impresia ca am i-am citit toate cartile, dar se pare ca nu.

Cele “O mie una de fantome” este defapt un ciclu din cele 7 culegeri de povestiri fantastice. Acum ca am aflat acest lucru si vazand si celelalte titluri sunt foarte nerabdatoare sa le achizitionez si sa ma apuc de citit.

Sa va spun pe scurt cam despre ce este vorba in aceasta culegere…

Legandu-se de o banala deschidere a sezonului de vanatoare, autorul, ne introduce in poveste participand si el de aceasta data in calitate de personaj. Cu acest prilej intalneste mai multe personaje, fiind martor impreuna cu ele la marturisirea unui asasinat. Partea interesanta in aceasta poveste, care i-a atras atentia autorului, a fost faptul ca barbatul care si-a ucis sotia taindu-i capul cu o sabie le-a marturisit acestora ca, capul sotiei sale l-a muscat de mana, iar apoi i-a vorbit. Impins de curiozitate merge impreuna cu primarul orasului, medicul, politistul, 2 jandarmi si inca 2 prieteni de-ai primarului in casa unde s-a produs fapta sa vada despre ce este vorba. Deoarece trebuiau sa semneze cu totii procesul verbal de constatare, in calitate de martori, se intalnesc mai tarziu in casa primarului orasului pentru a face acest lucru. Pe baza intamplarii din acea zi constata ca au fost cu totii martorii unei intamplari supranaturale, in trecut, asa ca incep sa povesteasca.

Astfel avem parte de mai multe povesti intr-o singura carte. In una din povesti se vorbeste despre vampiri, iar actiunea se petrece chiar in tara noastra.

Mie mi-a placut foarte mult aceasta carte si chiar daca a fost putin diferita de celelalte, scrise tot de el, autorul si-a pastrat stilul caracteristic. Daca sunteti curiosi, va invit sa cititi aceasta carte. Merita!

 

Share

18 Responses »

  1. Alexandre Dumas mi-a fost alaturi multi ani din viata,nu stiu sa nu ii fi citit vreo carte si el si fiul au fost baza pentru mine in viata!

  2. Nici eu nu l-am mai citit de ani de zile. Mereu fac confuzie intre el si fiusu,adica habar nu am cine ce a scris. Sunt cumva aceeasi persoana in capul meu :))

  3. Am citit multe carti scrise de el, dar cred ca pe aceasta am ratat-o! Nu imi aduc aminte de ea. Este adevarat ca, in ultima perioada, am fost uituca rau de tot asa ca poate acesta e motivul pentru ca nu imi aduc aminte daca am citit ori nu cartea.

  4. De Alexandru Dumas nu am citit nicio carte. Am inceput una in copilarie si mi s-a parut neinteresanta si greu de citit asa ca am renuntat. Acum la 34 de ani ma gandesc sa reiau cartea, poate poate o vad cu alt ochi.

    • Eu chiar iti recomand. Mie acum mi se par chiar usirele. Si mie mi se pareau unele mai complicate, lungi, cu prea multe personaje si probabil ca tot din cauza varstei nu reuseam de multe ori sa tin pasul..

  5. Cartea asta nu am stiut-o, desi “rodeam” cartile lui Dumas in copilarie si adolescenta. Nu le aveam eu pe toate dar imprumutam oriunde le puteam gasi. Era durere mare daca citeam un volum din ceva si al doilea era greu de gasit 🙂

    Chiar mi-ar placea sa recitesc ceva de el, sa vad daca mai am acelasi sentiment placut si aceeasi dorinta de a termina cartea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *