Cei sapte ani de acasa

Cei sapte ani de acasa

Titlu: Cei sapte ani de acasa

Autor: Lata Seth

Numar pagini: 112

Editura: Galaxia copiilor

Achizitionata de pe All.ro

Trebuie sa recunosc ca am fost foarte curioasa de cum ma descurc cu cresterea Sashei si din acest motiv am si ales sa achizitionez aceasta carte.

Sasha iubeste cartile, ii place sa ii citesc povesti, dar este curioasa si cand ne jucam dupa indicatiile din diferite carti. Bineinteles ca i-a placut sa rezolve si „exercitiile” din cartea „Cei sapte ani de acasa”.

Cartea este structurata e capitole, si incepe cu partile corpului. Pentru ca sunt puse intrebari care au raspunsuri corecte sau gresite, iar acestea sunt reprezentate si prin imagini, mi-a fost foarte usor sa o fac, pe Sasha, sa intre in joc. Spre surprinderea mea a raspuns, la marea majoritate a intrebarilor, corect. Eu zic ca suntem pe drumul cel bun, petru 3 ani si jumatate cat are Sasha, iar pana la 7 ani avem timp sa le invatam pe toate…

Cartea continua cu invatarea bunelor maniere in societate:

 • la scoala
 • cu prietenii
 • cu vecinii
 • cu musafirii
 • postasul, politistul, pompierul
 • la doctor, dentist

Momentan nu ma pot baza pe ea sa sune la politie/ pompieri in caz de ceva, pentru ca ea de abia vorbeste, dar eu cred ca si-ar da seama cand exista o problema. Ca orice copil, inca este fricoasa cand vie vorba de doctor sau de dentist, dar stie ca trebuie sa asculte si sa stea cuminte. Nu a stiut nici sa identifice personajele din carte si sa spuna ce meserie au, decat pe doctor il cunoaste pentru ca s-a intalnit de ulte ori cu unul. 🙂

Ma asteptam sa imi zica ca e bine sa insiste sa ii mai cumparam si alte jucarii, dar se pare ca stie ca nu e bine. Asta nu inseamna ca si respecta acest lucru.  Inca mai lucram la partea cu cerutul in magazin a diverselor lucruri care se gasesc pe rafturi. 🙂

Ce nu mi-a placut la carte:

La un moment dat, la partea cu „spune intotdeauna adevarul” si „cum e corect sa procedezi” arata niste imagini + descrierea unui tata foarte furios. Eu consider ca in orice situatie trebuie sa iti pastrezi cumpatul si chiar daca esti nervos, suparat sau dezamagit sa nu ii arati aceste sentimente, sa nu mai zic ca nu trebuie sa fi niciodata furios. Un copil bine crescut si cu cei sapte ani de acasa va intelege singur ca a gresit, ii va parea rau si se va indrepta.

Va recomand aceasta carte pentru copiii vostri. Au ce invata din ea si este ca un test, pentru parinti, sa vada cam pe unde se situeaza cu invatarea minimului de bune maniere.

Share

8 Responses »

 1. Intradevar astfel de carti ilustrate ne ajuta sa le explicam copiilor nostri multe lucruri si ei sa le inteleaga mult mai usor asa ca sunt binevenite.

 2. Un titlu foarte sugestiv. Cred ca cel mai mult conteaza acesti „7 ani de acasa” mai mult decat orice alte scoli inalte. Imi plac astfel de carti educative.

 3. Foarte utile astfel de carti pentru ca ii ajuta pe copii sa retina mai usor informatiile multumita imaginilor sugestive!
  Asa ceva foloseam si eu cu cei mici cand vroiam sa ii invat lucruri noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *