jucarii educative copii
Jucarii

Ce fel de jucarii educative alegem pentru copiii nostri

Pozitia de parinte este una defavorizata atunci cand vine vorba despre alegerea unor jucarii educative pentru copiii nostri. Din pacate in ultima vreme ne lovim permanent de trenduri dictate de retelele sociale si de youtube. Suntem nevoiti sa plafonam tendinta copiilor de a solicita jucariile pe care le vad pe internet la alti copii.

Din experienta proprie, majoritatea exemplarelor aparute in ultimii 2 ani pe internet, si care au generat o cerere imposibil de inteles, sunt de slaba calitate cand vine discutia despre calitatea lor educativa sau practica. Vorbesc aici despre squishy, despre caracatica din plus cu doua fete si despre Pop It. Au provocat o isterie majora pe piata pentru luni bune si inertia acestei cereri inca se simte in oferta magazinelor online.

Ce facem pentru a trezi interesul copiilor pentru jucarii educative?

Datoria noastra de parinti este sa asiguram educatia copiilor nostri si sa combatem efectele imaginilor atragatoare pe care le livreaza internetul. Dar cum facem acest lucru, fara sa fim extremisti si sa taiem de tot accesul la internet pentru a nu risca izolarea copiilor nostri de prietenii si colegii lor?

De obicei un joc educativ nu este la fel de intens si de interesant precum un joc pe tableta sau pe telefon. Trebuie insa sa gasim solutia salvatoare pentru a-l prezenta copilului intr-un mod care sa il faca pe acesta curios si dornic sa isi demonstreze talentele si calitatile. Cel mai usor mod de a obtine acest lucru este sa ne jucam impreuna cu copiii. Sa le aratam ca noi insine suntem interesati de aceste jocuri si ca avem nevoie de ajutorul lor pentru a intelege si pentru a ne juca. Ulterior ar trebui sa generam o intrecere cu copilul si sa incercam sa il ambitionam sa castige. Dar fara sa ne lasam prea usor invinsi pentru a nu genera sentimentul de banalitate.

Pentru a avea mai mult succes cu atragerea interesului copilului ar trebui sa reusim sa gasim jucarii interactive care folosesc tehnologii mai noi. Aici ma refer la jucarii care reproduc sunete si voce, care ofera recompense copiilor sub diferite forme. Robotei care folosesc ultrasunete pentru a identifica obiecte in spatiu si care pot fi programati. Trebuie sa introducem copiii in lumea tehnologiei in paralel cu atingerea obiectivelor privind educatia. Gasiti aici cateva exemple de jucarii smart educative.

Exista diverse jucarii care ating scopul acestui articol si care se potrivesc oricarei varste, dar depinde de talentul si de diplomatia parintelui pentru a asigura succesul acestora. Limitarea drastica a accesului la tablete si telefonul mobil sunt la fel de importante pentru a limita efectele nocive ale acestora asupra copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.