Ce este un elevator auto?

Ce este un elevator auto?

Daca nu ai mai auzit pana acum de termenul ‘’elevator 2 coloane’’ si nu ai stiut prea multe despre el, ei bine aceste randuri sigur iti vor capta interesul, deoarece au un scop informativ si util, in acelasi timp! Elevator este echipamentul cel mai folosit din service-urile auto, deoarece are cateva functii indispensabile:

Elevatorul este echipamentul auto actionat de un grup hidraulic, cu ajutorul unei pompe si 2 cilindri hidraulici, care sunt actionati de un sistem de sincronizare. Sunt proiectate special pentru a asigura o inalta stabilitate in timpul utilizarii. In plus, este solutia integrala ce acopera eficient nevoile oricarei firme care activeaza in domeniul prestarii serviciilor in domeniul auto si a devenit din ce in ce mai popular si in randul pasionatilor de masini.

Nu este un echipament complex, dar are cateva caracteristici tehnice de baza dupa care functioneaza:

– Capacitatea acestuia de ridicare de 4000 kg / automobil (la aceasta categorie se incadreaza si microbuze sau camionete);

– Inaltimea maxima de ridicare este de 1900 mm;

– Inaltimea minima de ridicare este de numai 98 mm;

– Timpul de ridicare este de numai 40 secunde iar timpul de coborare este de 60 secunde;

– Nivelul de zgomot facut de aparat este 70 db (a) 1m;

– Lungimea bratului elevatorului este intre 700-1050 mm, asigurand o capacitate foarte buna de prindere;

– Lungimea braţului scurt, de 830-1250 mm, confera elevatorului cu doua coloane posibilitati excelente pentru prinderea maşinii.

Elevatorul auto poate ridica masina de la nivelul solului, pentru a permite accesul sub aceasta, iar in acest fel se poate efectua o inspectie riguroasa a masinii, se pot schimba usor diferite piese sau se pot schimba mai usor anvelopele.

Orice service auto modern are deja un elevator auto in dotare. Daca tu nu ai intalnit pana acum un service dotat cu echipament modern, atunci chiar recomand achizitionarea unui elevator persoanelor care doresc sa isi tina masinile sub o supraveghere mai atenta si eficienta.

Pretul un elevator variaza intre 4.000 – 12.000 lei, in functie de model si de garantie, dar punand in balanta avantajele, acestea cantaresc mai greu in favoarea acestuia. Asadar, de ce sa nu faci investitia, daca merita?

Share

One Response »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *