Cartile Montessori

Cartile Montessori

Pentru ca cele mai multe metode clasice de educare a unui copil sunt destul de stricte si prea putine se bazeaza pe distractie am optat de foarte multe ori pentru alternative. In primul rand am inscris-o pe Sasha la gradinita Waldorf. V-am povestit deja, de cateva ori, in ce consta programul de educare Waldorf… Pentru ca auzisem lucruri bune si despre metodele de educatie Montessori am inceput sa ii cumpar tot felul de carti si sa incercam sa invatam lucruri noi cu ajutorul lor.

Ultima data am achizitionat, de la libris.ro, doua pachete de carti Montessori. Recunoastere vizuala – Vietuitoare si Montessori. Vocabular – Familii de animale.

Le-am ales pe acestea doua nu pentru ca nu cunoaste animalele, le stie aproape pe toate, dar am fost curioasa daca le poate forma si familia sau daca le recunoaste dupa umbre. Trebuie sa recunosc ca am ramas surprinsa sa vad ca le stie foarte bine si ca le si recunoaste doar dupa forma. Dupa ce m-am convins ca stie ce e de stiut despre ele am inceput sa ii citesc si informatiile de pe verso despre fiecare animal in parte. Informatiile sunt foarte scurte dar concise asa ca am reusit sa ii starnesc curiozitatea cu ce i-am citit despre fiecare animal. M-am bucurat ca au denumirile animalelor si in engleza si ca putem exersa putin si acasa. In plus, pe fiecare pachet sunt scrise si cateva sfaturi despre cum ne putem juca cu aceste carti impreuna cu copiii, asta dupa ce se familiarizeaza cu cu ele si invata toate animalele. Si noi ne mai jucam uneori carti si ar vrea si ea sa se joace cu noi asa ca le folosim pe ale ei.

Pe libris.ro mai gasiti inca 11 variante de carti Montesori, pe langa acestea doua pe care le-am ales eu si zilele acestea le gasiti si cu o reducere de 17%.

 

Share

One Response »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *