vitamina c organica
Vitamine

Booster pentru sănătate – vitamina C organică

În timp ce vitamina C este prezentă în mod natural în unele alimente, în principal fructe și legume, știm cu toții cât de dificil poate fi să ne îndeplinim cotele zilnice de vitamine. Aici intervin suplimentele. Pentru că intrarea în sezonul gripei cu un sistem imunitar slăbit este ca lupta fără armură, NU favorabilă.

Atâta timp cât luați un supliment de calitate, suplimentarea cu vitamina C este o modalitate sigură de a vă menține pe dvs. și imunitatea în vârful jocului.

Deci, ce tipuri de caracteristici definesc un supliment de vitamina C „de calitate”? Ei bine, o mulțime de lucruri de fapt, totul se reduce la aceste standarde simple:

Alege un supliment de vitamina C, in forma sa alimentara completa, bogat in bioflavonoide, facut curat si 100% certificat organic. Vitamina C nu este făcută din portocale.

Majoritatea suplimentelor de vitamina C de pe piata folosesc vitamina C sintetica sau acid ascorbic. Cea mai mare parte a acestei vitamine C sintetice este derivată inițial din porumb și este procesată cu substanțe chimice precum acetona (cum ar fi un agent de îndepărtare a lacului de unghii) care nu sunt utilizate în producția de produse ecologice certificate.

Vitamina C sintetică este adesea derivată din porumb. Pentru a înrăutăți lucrurile, suplimentele care conțin vitamina C sintetică sunt adesea considerate „naturale” și adăugate altor alimente organice ca conservanți.

Un număr tot mai mare de dovezi arată o corelație între aportul mare de acid ascorbic sintetic și implicațiile asupra sănătății, cum ar fi îngroșarea arterelor și formarea de genotoxine care pot duce chiar la cancer.

Deci gripa nu sună atât de rău!

Vitamina C organică este completă. Vitamina C cu adevărat naturală, organică se referă la vitamina C din alimente întregi în starea sa naturală. Vitamina C sintetică este pur și simplu o versiune redusă, izolată a vitaminei C; lipsit de micronutrienți, fibre alimentare și fitochimice (de exemplu, bioflavonoide) găsite în alimentele întregi bogate în vitamine.

Vitamina C în forma sa alimentară completă conține bioflavonoide (flavonoide biodisponibile). Bioflavonoidele sunt antioxidanți puternici care sporesc utilizarea vitaminei C, îmbunătățind absorbția acesteia și prelungindu-i eficacitatea.

Numai flavonoidele oferă o mare varietate de beneficii pentru sănătate, atât de mult încât, din punct de vedere tehnic, nu sunt totuși o vitamină. Sunt cunoscute în mod colectiv ca „vitamina P” datorită proprietăților lor antioxidante, antiinflamatorii, antialergice, antivirale și anticancerigene.

Ciresa Acerola este extrem de bogata in vitamina C. De fapt, are unul dintre cele mai ridicate niveluri de vitamina C dintre orice alt aliment, acoperita doar cu camu camu (care are un gust extrem de amar, ceea ce face dificila prepararea produselor delicioase). cu #teamtasty).

Acerola este încărcată cu peste 150 de fitonutrienți. Cu alte cuvinte, are un complex complet de vitamina C.

Cum să verificați dacă un supliment de vitamina C este organic

Ați putea crede că cel mai simplu mod de a afla dacă un supliment este organic este să vedeți dacă poartă simbolul organic USDA sau CCOF, totuși, a avea această certificare nu înseamnă neapărat că toate ingredientele din produs sunt organice.

Cel mai bun mod de a verifica dacă o sursă de supliment este sau nu organică este să te uiți la datele suplimentelor de pe etichetă și să vezi care este textul lângă nutrient (vitamina C în acest caz).

Dacă provine dintr-o sursă reală de hrană organică, vei specifica sursa chiar acolo, de exemplu. „Din extract organic de acerola” sau va fi similar cu „dintr-un amestec organic de alimente întregi”. Dacă sursa a fost produsă sintetic, se va spune „din acid ascorbic”.

Iată un exemplu de unul dintre suplimentele noastre organice și un supliment convențional de vitamina C pentru a vă ajuta să faceți diferența.

Sursa: https://shop.ora.organic/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.