Beneficiile uriase ale postului pentru sanatate

Beneficiile uriase ale postului pentru sanatate

Sunt foarte multe persoane care isi propun sa tina post si isi pun intrebarea de ce este bine sa tin post? Postul nu este o simpla detoxifiere a organismului ci are si efecte asupra mintii si asupra sufletului.

Conform teologilor, postul are doua aspecte importante si anume unul trupesc si unul sulfetesc sau spiritual fapt ce corespunde cu notiunile de post extern si de post extern. Cele doua concepte nu functioneaza independent ci constituie o unitate.

In general postul a fost conceput rept o alimentatie din care era exclusa carna si erau eliminate complet prdusele de origine animala. Lista de produse de post  includea tot ce era vegetal. Exista si post in care se consuma doar paine si apa timp de 7 zile sau postul negru de 40 de zile. Actiunea principala a postului este de purificare si de odihnire a organismului, de usurare a proceselor metabolice si de schimburi interne.

Decizia de a tine post nu trebuie sa fie impusa de altcineva ci ar trebui sa fie un act natural si firesc. Se considera ca o zi de post pe saptmana ofera organismului un timp minim pentru purificare si regenerare. Un post de doar trei zile va debarasa organismul de celulele imbatranite si va provoca scaderea colesterolului si a trigliceridelor din sange si va avea un efect benefic asupra tuturor bolilor cardiovasculare.

De asemenea, postul are efect si asupra conexiunii spirituale. Postul incurajeaza oamenii sa isi concentreze atentia catre interior, sa asculte si sa devina mai atenti, iar timpul petrecut in tacere cu propria persoana va genera un sentiment mai mare de propiere de divinitate si de propria fiinta.

Studiile realizate de cercetatori sugereaza ca postul are de asemenea rolul de a produce noi globule albe in sange care vor lupta cu infectiile. Efectele pozitive se vor vedea si in intarirea sistemului imunitar. Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca postul prelungit va reduce enzimele PKA asociate cu procesul de imbatranire si cu hormonii care cresc riscul de aparitie a tumorilor. Studiul efectuat a analizat persoanele care au tinut post pentur doua sau patru zile timp de 6 luni.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *