infuzor ceai sau ceainic
Sanatate si Ingrijire Personala

Alegerea unui infuzor ceai perfect sau a unui ceainic

Fiecare ceașcă de ceai începe cu o decizie simplă de alegere între tipul de ceai la pliculeț sau ceai vrac. Mulți oameni aleg instinctiv pliculețele de ceai, deoarece sunt rapide, convenabile și ușor de găsit la magazinul alimentar. Dar infuzorul potrivit pentru ceai face ca prepararea unei cani cu frunze vrac să fie la fel de ușoară ca ceaiul în pliculeț – și chiar mai delicioasă. De asemenea, sunt mai ecologice decât plicurile de ceai, deoarece evită irosirea hârtiei sau a plasticului. Infuzoarele sunt fabricate în general din plasă din oțel inoxidabil, dar există multe opțiuni unice (inclusiv cele din această listă) care pot adăuga o notă personală la fiecare înghițitură.

Nu numai că aceste infuzoare de ceai sunt adorabile, ci sunt, de asemenea, incredibil de eficiente, ușor de utilizat și cu o excelentă valoare pentru banii platiți. Și maximizează beneficiile ceaiului, fie el verde, negru sau alb.

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un infuzor de ceai

Mărimea infuzorului

Cu cât frunzele de ceai au mai mult spațiu pentru a se deplasa în ceașcă sau oală în timpul înmuierii, cu atât mai bine. Aceasta înseamnă că infuzoarele mari sunt superioare celor mici, deoarece dispersează aromele mai uniform în apă. Dacă este posibil, găsiți un infuzor în formă de coș care să vă umple întreaga ceașcă. Aceasta înseamnă că bilele de ceai sunt prea mici pentru a fi eficiente? Nu!

Chiar și bilele mici de ceai produc un rezultat mai bun decât majoritatea plicurilor de ceai, deoarece ceaiul în sac este prea des umplut cu pulbere de calitate slabă, ventilatoare și frunze sparte. Cei care caută un ceainic cu o oală de cafea încorporată pot urma aceeași regulă: o oală de cafea mai mare înseamnă probabil mai multă aromă.

Desigur, cel mai bun mod de a prepara ceaiul ar fi ca frunzele să se învârtească liber și apoi să se strecoare după înmuiere, dar este un proces mai complicat și care consumă mult timp decât utilizarea unui infuzor ceai.

Stilul

Când căutați infuzoare de ceai, veți vedea rapid că acestea sunt disponibile în mai multe stiluri diferite. Fiecare are propriile sale avantaje și dezavantaje. Acest subiect este tratat mai detaliat mai jos, dar iată o descriere rapidă. Cel mai comun stil sunt bilele de ceai. De obicei sunt realizate din plasă din oțel inoxidabil și sunt atașate la un lanț sau mâner pentru ușurință în utilizare. Un alt stil popular este coșul de filtrare, o opțiune mai mare care poate fi proiectată pentru o singură ceașcă sau un ceainic complet. Alte stiluri includ: bețe de ceai, infuzoare portabile, infuzoare de noutate și multe altele.

Ușurința în utilizare

Unul dintre motivele pentru care consumatorii de ceai pot ezita să treacă la infuzoare este că pungile de ceai sunt atât de convenabile. Nimeni nu vrea să petreacă mai mult timp pregătindu-se și curățând după aceea, mai ales dacă beau câteva căni pe zi. Cu toate acestea, există de fapt multe infuzoare de ceai extrem de ușor de utilizat și sigure în mașina de spălat vase. Pentru a vă face o idee despre cât de ușor este de utilizat un articol, vedeți cum se deschide, se închide și se închide bine. Infuzoarele cu vârfuri mici, cu piese din silicon, sunt de multe ori mai riguroase de asamblat decât simple bile de ceai și coșuri de filtrare.

Mărimea găurii

În plus față de dimensiunea reală a unui infuzor de ceai, merită să acordați atenție și dimensiunii găurilor dintr-un infuzor. Unele ceaiuri libere sunt suficient de subțiri pentru a se potrivi prin găuri mai mari, înfundând fiecare înghițitură și făcând oala de cafea complet inutilă. Pentru cei care preferă un anumit tip de ceai, luați în considerare dacă piesele sunt pe partea mai groasă sau pe cea mai subțire și va fi mai ușor să selectați aparatul de cafea potrivit pentru dvs. Ceaiurile verzi, oolong și negre tind să conțină frunze mai mari, în timp ce ceaiurile de plante roșii și ceaiurile de plante au adesea bucăți mai mici. Când vine vorba de infuzoare, bilele de ceai au adesea găuri în ele.

Sursă: https://www.thespruceeats.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.