Acvacultura. O afacere de luat in seama de catre pasionati

Acvacultura. O afacere de luat in seama de catre pasionati

S-a intamplat de multe ori ca o mare pasiune sa se transforme intr-o afacere. Cred ca atunci cand iti place ceva chiar ai putea reusi sa si scoti ceva bani din asta si sa te dezvolti.

Citeam un articol foarte interesant despre acvacultura, o afacere profitabila care m-a facut sa ma gandesc, fara sa vreau, la nenumaratii prieteni pescari pe care ii am. De abia astepata ziua de sambata sa plece impreuna la balta si sa prinda ceva peste. Se trezesc constinciosi, foarte devreme, pentru a prinde cel mai bun loc pe balta si pentru a pescui cel mai frumos peste. Au tot felul de echipamente pentru asta si isi cumpara constant accesorii pentru unditele lor.

Cum ar fi daca si-ar unii fortele si ar incepe si ei o afacere profitabila pornita doar din pasiunea lor pentru pescuit? Nici nu cred ca le-ar fi foarte greu avand in vedere ca stiu cam despre ce este vorba si ca ar putea accesa chiar si niste fonduri europene pentru a incepe o mica afacere.

Bineinteles ca exista si magazine de specialitate care le pot oferi tot ce au nevoie. Pentru cei interesati, aceste viviere de la Romnets ar putea fi solutia optima. Primul pas care ar trebui facut, pentru a incepe, ar fi achizitionarea de viviere cu ajutorul carora sa isi construiasca o ferma piscicola. Vivierele flotabile sunt amenajate cu ajutorul unor plase speciale din poliamida sau poliester, cu noduri sau fara noduri, rotunde, patrate sau dreptunghiulare care pot fi asezate individual sau fixate pe un ponton.

Trebuie sa stiti ca sunt viviere plutitioare care se folosesc pentru diferite specii de pesti, iar atunci cand le alegeti acestea trebuie sa fie cele potrivite. De exemplu acele viviere flotabile fara nod sunt mult mai rigide decat plasele de poliamida, iar grosimea firului si marimea ochiului sunt ajustabile. Acele viviere plutitoare din plasa cu nod, sunt recomandate pentru a creste pastravi in ele si sunt confectionate din fibre de poliamida. Deasupra acestor viviere se monteaza si capace spaciale care protejeaza pestele de atacul pestilor.

Pentru mai multe informatii despre viviere si preturi gasiti direct pe site.viviere plutitoare

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *