365 de povesti fascinante cu animale

365 de povesti fascinante cu animale

Titlu: 365 de povesti fascinante cu animale

Colectie: Hai sa citim

Numar pagini: 142

Editura: Aramis

Achizitionata din libraria online: Libris.ro

Fetita mea, Sasha, este foarte atrasa de lectura si nu adoarme seara daca nu ii citesc cateva povesti. Avusesem cateva carti cu povesti nemuritoare, mai vechi, dar nu a avut rabdare sa i le citesc pentru ca erau prea lungi. Tocmai din aceasta cauza ii cumparasem o carte cu povesti care aveau maxim 2 pagini. La inceput a parut incantata de ele, povestile erau noi, cartea avea si poze reprezentative, dar pana la urma nu au mai fost bune nici acestea. I s-au parut prea lungi si, in plus, nu voia sa i le citesc decat pe cele in care personajele erau animale.

Mi-am propus sa gasesc cartea perfecta pentru ea asa ca m-am pus pe cautat. Gasisem mai multe carti cu animale, dar nu eram sigura ca au multe povesti si ca acestea sunt foarte scurte, pana nu am dat de aceasta.

Cartea “365 de povesti fascinante cu animale” are chiar 365 de povesti, sunt cate 3 sau 4 pe o pagina si sunt insotite de imagini reprezentative. Este astfel structurata, pe luni si pe zile, incat sa citesti cate o poveste noua in fiecare zi, un an intreg. Povestile sunt foarte simple, majoritatea despre prietenie si cu talc, dar si usor de inteles de toti copiii. Pentru ca sunt foarte scurte are rabdare sa i le citesc si in acelasi timp sa fac si cateva comentarii pe baza imaginii pentru a intelege mai bine despre ce a fost vorba. Bineinteles ca nu scap fara sa ii citesc cel putin 10 povesti, intr-o singura seara. Uite asa “anul” nostru a fost mult mai scurt, s-a terminat intr-o luna…

365 de povesti sunt foarte multe si trebuie sa recunosc ca am fost curioasa sa aflu ce au putut inventa, autorii. Nu sunt neaparat nemultumita, dar a trebuit sa gasesc si ceva care sa nu imi placa si sa va arat. Stati linistiti, nimic grav! Cateva povesti se repeta (e cat se poate de ok, cred ca doar eu am observat), unele contin niste cuvinte pe care nici eu nu le-am inteles si oricum nu isi aveau rostul, iar unele tratau subiecte nepotrivite pentru copiii mici: razbunarea si moartea. Sa va exemplific 🙂

Una peste alta, eu sunt foarte multumita de aceasta carte, facand abstractie de micile scapari pe care le-am remarcat. Fiind foarte scurte, le puteti citi dintr-o privire si puteti modifica, in timp ce cititi, ce nu va place. Si Sasha este foarte incantata de ea si inca mai vrea sa recitim povestile.

Share

13 Responses »

  1. Chiar ieri am terminat si eu cartea Cele mai frumoase basme turcesti. Mi-am amintit de copilarie si de povestile nemuritoare pe care le citeam. E o lectura diferita, mult mai linistitoare si relaxanta.

  2. Mi se pare geniala idea unei carti cu povesti scurte. Cate una in fiecare seara din an. In special pentru copii mici, care nu au rabdare pentru o poveste din seria celor ”Nemuritoare”

  3. Ai fost tu foarte vigilenta in ceea ce priveste repetarea anumitor pasaje din poveste. Poate ca pentru copii este mai usor de retinut, dat fiind faptul ca se repeta. Mi-as dori si eu carticica sa i-o citesc Cristinei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *